Vreemdgaan-Overspel.nl
 
  Nieuws  |   Vreemdgaan  |   Voorkomen  |   Herkennen  |   Oplossen  |   Risico's  |   Do's & don'ts  |   Feiten & cijfers
  Home  |   Favorieten  |   Contact  |   Boeken  |   Links  |  


Vreemdgaan, ontrouw en overspel
Voor sommigen is een zoen al over de grens. Voor anderen is er pas sprake van vreemdgaan als je verliefd bent. Wat is overspel?

Feiten en cijfers over vreemdgaan
Vreemdgaan gebeurt stiekem, dus echt betrouwbare cijfers zijn er niet. Toch een poging.

Iedereen doet het. Of niet?
Bill Clinton, Georgina Verbaan, prins Bernhard, Amy Winehouse. Het lijkt wel alsof de hele wereld vreemdgaat.

Hoe voorkom je dat het voorkomt?
Wat zijn de dingen die jij en je partner kunnen doen om te voorkomen dat overspel een rol gaat spelen?

Wat zijn de signalen van overspel?
Condooms in haar handtas? Een zuigzoen in zijn nek? Verdachte vlekken op haar kleding?

Je partner weet ervan: wat dan?
Opgebiecht of ontdekt: als vreemdgaan naar buiten komt, is het crisis binnen je relatie.

Tips om je relatie te herstellen
Vijf tips die je kunnen helpen om je relatie weer de glans te geven die hij had voor een van de twee vreemdging.

De risico's van vreemdgaan
Doe ik het of doe ik het niet? Vrijwel iedereen die vreemdgaat, maakt vooraf een inschatting van de risico's.

Do's en don'ts
Als je vreemd wilt gaan, wil je liever niet dat dat uitkomt. Dit zijn de dingen die je beter kunt doen en laten.

De sperma-oorlog
Oftewel: veldslag in de vagina. Wist je dat 1,6 miljoen Nederlanders buitenechtelijk zijn verwekt?

Test: is je partner trouw?
Doe de test en ga op zoek naar het antwoord.

Nieuws - nieuws - nieuws
Actuele krantenberichten en artikelen over vreemdgaan.


De do's en don'ts van vreemdgaan
Wanneer je vreemdgaat, wil je niet dat je partner er achter komt. Een slippertje is vaak nog wel makkelijk te verbergen, maar hoe kun je ervoor zorgen dat een affaire met een ander geheim blijft? Onderstaande tips kunnen helpen.

1. Verander je routine niet
Als je een affaire hebt met iemand anders dan je partner, wil je daar meestal het liefst zoveel mogelijk tijd mee doorbrengen. Je zoekt dus naar smoesjes om 'de ander' te zien. Kijk daarmee uit. Als je nooit eerder tot negen uur 's avonds overwerkte of op zaterdagochtend aan het werk was, dan is dit niet het moment om daarmee te beginnen.

2. Aandacht voor je partner
Geef je partner net zoveel aandacht als je hem of haar altijd al gaf. Je focus ligt waarschijnlijk bij iemand anders dan je partner, en het kan lastig zijn om je partner de aandacht te geven die je altijd al gaf. Maar iedere verandering in je gedrag valt op en kan argwaan wekken. Sommige mensen die vreemdgaan hebben de neiging om (uit schuld) meer aandacht aan hun partner te geven. Ook dat kan alarmbellen doen afgaan bij je partner.

3. Alibi
Zorg dat je altijd antwoord kunt geven op de vraag: "Waar was je?" Stotterend en stamelend antwoord geven op die vraag komt je geloofwaardigheid niet ten goede, dus zorg voor een logisch alibi.

4. Gescheiden werelden
Breng je minnares of minnaar nooit op plekken waar je ook met je partner komt. Terrassen, cafes, restaurants en al helemaal niet in je eigen huis. Je doet er zelfs verstandig aan om niet in je eigen woonplaats af te spreken met je geheime liefde. Hoe kleiner de kans dat je een bekende tegenkomt, hoe beter het is.

5. Onderschat je vermogen tot liegen
Veel mensen hebben de neiging om hun vermogen tot liegen te overschatten, zeker als een affaire al een tijdje duurt. Als het al een tijdlang onopgemerkt aan de gang is, kun je de neiging krijgen om minder alert te zijn. Maar bedenk dat je partner degene is die jou misschien nog wel beter kent dan jijzelf.

6. Zwijg
Vertel niemand over je geheime avontuur. Ook niet aan je beste vriend(in). Hoe minder mensen op de hoogte zijn, hoe kleiner de kans is dat het uitkomt. Er zijn al heel wat relaties gesneuveld door careless whisper of a good friend.

7. Ontken
Mocht je op een gegeven moment geconfronteerd worden met een argwanende partner: ontken. Waarschijnlijk heeft je partner geen harde bewijzen, maar alleen sterke vermoedens. Toegeven kan altijd nog als blijkt dat je partner wel volledig op de hoogte is.

8. Ken de risico's
Als je vreemdgaat met een ander, ga je een grens over. Wees je goed bewust van de gevaren die dat met zich meebrengt. Vreemdgaan kan je leven (en zelfs je relatie) opfleuren, maar bedenk vooraf of de risico's het waard zijn. Hier vind je de risico's op een rijtje.