Vreemdgaan-Overspel.nl
 
  Nieuws  |   Vreemdgaan  |   Voorkomen  |   Herkennen  |   Oplossen  |   Risico's  |   Do's & don'ts  |   Feiten & cijfers
  Home  |   Favorieten  |   Contact  |   Boeken  |   Links  |  
Boeken over vreemdgaan en overspel

De lijst met boeken die handelen over vreemdgaan en overspel is eindeloos lang. We hebben een kleine selectie gemaakt uit die lijst. Onderstaande boeken kunnen jou en je partner helpen om overspel beter te begrijpen.

Over liefde en spel
De ene helft van dit boek gaat over trouw, de liefde en het spel van de liefde. Draai je het boek om, dan krijg je alles te lezen over overspel en de liefde.
Een populair, in journalistieke stijl geschreven boek, gebaseerd op vakliteratuur. In interviews vertellen mensen openhartig over hun keuzes, de dilemma's, de communicatie en de seksualiteit.

Over liefde en spel, Caroline van den Kommer, uitgeverij Unieboek


De duivelsdriehoek
In De Duivelsdriehoek worden de gevaren en verleidingen van vreemdgaan uitgelegd. Waarom is de verleiding van het overspel zo sterk, ondanks alle ellende die er meestal van komt?
Carolien Roodvoets beschrijft op heldere wijze de psychologische achtergronden van overspel. Wat drijft de vreemdganger?

De duivelsdriehoek, Carolien Roodvoets, uitgeverij Aramith


Verliefd op een ander
Verliefd op een ander is een praktische gids voor mensen die zich in deze lastige situatie bevinden. De schrijfster zelf is ervaringsdeskundig en werkt al meer dan dertig jaar als psychotherapeute. Stap voor stap, aan de hand van voorbeelden en vragen, loodst Kirshenbaum je door de wirwar van emoties en angsten heen die deze periode kenmerken.
De vele praktijkvoorbeelden die ze beschrijft,zijn helder en spreken voor zich. Het boek is als een reddingsboei voor een drenkeling. Het staat vol met tips en bruikbare oplossingen.

Verliefd op een ander, Mira Kirshenbaum, uitgeverij Archipel


Liefde in vele facetten
In dit nieuwe boek brengt Iteke Weeda haar in decennialang wetenschappelijk onderzoek gerijpte inzichten rond de liefde terug tot de essentie. Op inspirerende, heldere en tegelijk nuchtere wijze brengt zij het thema liefde in verband met andere levensterreinen.
Zo schrijft zij over verliefdheid en vriendschap, seksualiteit en passie, relatieproblemen, angst en macht, onmogelijke en onbeantwoorde liefde, liefde 'in meervoud', relatiebreuk en liefdevol loslaten. Dit boek biedt eye-openers, inzicht, herkenning en steun!

Liefde in vele facetten, Iteke Weeda, uitgeverij Kosmos


Ik hou van uw man
Naast de wereld van ogenschijnlijk vaak gelukkig samenwonende of getrouwde mannen en vrouwen bestaat er ook een onbekende maar niet onaanzienlijke schaduwwereld. In de coulissen van die wereld worden heimelijke relaties aangegaan die vaak jaren tot zelfs wel tientallen jaren kunnen duren.
Waarin liefde en hartstocht door de geheime beslotenheid en intimiteit tot grote hoogte kunnen stijgen. Wie zijn die vrouwen die relaties aangaan met getrouwde mannen?

Ik hou van uw man, Clara Voigt, uitgeverij het Spectrum